Pages

Friday, June 28, 2013

Awas! Air Mineral Ini...

JANGAN BELI AIR MINERAL DARI SYARIKAT CHUAN SIN...!!!
CACTUS, SPRITZER, MESRA, CARREFOUR


Mineral Water (Cactus/Spritzer) dari bawah bukit Jerat Mayat Kubur Cina Air Kuning, Taiping????
Assalamualaikum,

Ini saya terima berita tentang sumber air mineral jenama terkenal iaitu Spritzer / Cactus. Wallahualam samada sahih atau tidak tetapi saya edarkan pada kawan kawan semua dengan harapan semoga ada ahli yang ada di Air Kuning, Taiping dapat mengesahkan perkara ini.

Betul ke sumber air mineral ini disedut dari bawah bukit dimana ada jerat mayat hancur dari perkuburan Cina diatasnya?

Harap dapat sesiapa di Air Kuning, Taiping siasat perkara ini. Terima kasih.

Ini laporan yang saya terima.

Mineral Water (Cactus/Spritzer) dari Air Kuning, Taiping

Ni ada serba sedikit info untuk makluman semua. Masa saya balik kampung hari tu, adalah bersembang dengan jiran dekat tempat lama aku tu. Taman Kuning Sari, Air Kuning,Taiping....tetiba terkeluar citer pasal mineral water seperti jenama diatas....

Untuk pengetahuan semua.....kilang proses mineral water ni kat dalam Taman Mas Kuning, Air Kuning, Taiping. Jenama ni tidak dijual dalam kawasan Taiping....semuanya dieksport keluar dari kawasan Taiping, pasal kalau dia jual kat area Taiping...comfirm tak laku...siap orang-orang dekat sana buang dalam longkang saja...nak tahu kenapa....

Air mineral tu memang dia sedut dari punca mata air kat bawah tanah tapi masalahnya, air bawah tanah yg disedut sebelum diproses itu terletak di satu kawasan bukit. Hendak tau apa ada atas bukit tu?

Atas bukit tu ada satu kawasan perkuburan cina yang besar.....mata air yang mereka ini  sedut tu pula...betul-betul dekat bawah bukit tersebut. so...maksudnya...walaupun telah diproses tapi kebersihannya tak pastilah..... Perkara ini sudah direport pada pihak-pihak berkenaan...tapi duit punya hal...semua tutup mulut........

So...kalau nak percaya atau tak, terpulanglah. Saya hanya memberitahu. Saya memang dah pergi ke area kilang tu......memang betul lah kat area belakang kilang tu ada jirat cina..so,kalau nak minum mineral water itu pastikan label pembekalnya bukan dari AIR KUNUNG, TAIPING

Harap maklum....

p/s: maklumat ini dihantar oleh individu prihatin melalui email. Ayat asal dari email tersebut.

5 comments:

Anonymous said...

Kepada semua kawan-kawan,

Untuk pengetahuan anda, Air mineral jenama seperti dinyatakan di atas sebenarnya menggunakan air bawah tanah dan bukan air tadahan yang terdedah. Maklumat yang lebih selanjutnya boleh merujuk ke link yang berikutnya:

Video dari YouTube Link:
http://www.youtube.com/watch?v=_KYHBvSIihw

Pencapaian Syarikat:
http://www.spritzer.com.my/html/media_room_news_details.aspx?ID=70&Type=News

Terima kasih.

Anonymous said...

so, whats the problem? mcmlah air bwh tnh kat tmpt lain korg tau air die tu lalu mane.. --'

Anonymous said...

Admin hanya post moga2 ianya bermanfaat,segala persoalan terpulang kepada anda selaku pengguna. sekian

AYAK BOTOL said...

First anonymous mesti orang dari company air mineral kan....kikikikikikiki go home you're drunk

Ng Kok Hong said...

Kalau kamu faham air kitaran semulajadi, air ini tak ada masalah untuk di minum.. kalau sensitive apa yg di lihat iaitu dekat dgn kubur, itu hal peribadi...
kalu minum dari air paip, itu memang penuh dgn kimia yg larut dalam air.

KPT ini ditubuhkan untuk mewujudkan satu pasukan yang terdiri daripada PJS, PPJS peringkat Zon Timur (Kelantan, Terengganu dan Pahang) serta pengurusan HPA (Marketing, Zone, PPU) bagi merancang, menyelaras serta menguruskan semua hal-hal yang berkaitan dengan perlaksanaan program supaya ianya benar-benar dapat mencapai matlamat melahirkan usahawan sebenar. Semoga dengan Kesatuan Fikrah dan Perjuangan akan menghasilkan kejayaan Ummah dalam memartabatkan " PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA ".

1 HPA 1 PERJUANGAN 1 UMMAH

 

Followers

Hayati perjuangan HPA

" Jangan jadikan Wang sebagai alat utama sehingga lupa diri, dan lupa bahawa HPA lahir dari hasil keringat mereka terdahulu yang berjuang dengan penuh kepayahan."

Boikot