Pages

Saturday, September 14, 2013

Bahan yang diragui " LM10 " dalam hidangan McDonald's

Bahan berasaskan BABI ditermakan sebagai " LM10 ", terdapat dalam hidangan McDonald's

Selepas membaca laporan di bawah dan mengambil kira kelalaian, kealpaan, ketidaktelusan dan amalan rasuah yang amat berleluasa dikalangan pegawai tinggi kerajaan (terutamanya para pegawai penguatkuasa undang-undang) termasuk golongan yang berada di jabatan agama Islam sendiri, seperti para mufti dan menteri yang berkaitan, maka admin merasakan adalah lebih baik bagi seluruh umat Islam negara ini berwaspada serta menjauhkan diri daripada hidangan McDonald's.

Selain aspek hukum Islam, dari sudut kesihatan; hidangan McDonald telah terbukti memberi kesan yang amat negatif.


Important News: Muslim Judicial Council (MJC) and IQSA has withdrawn certification from McDonald's. Acccording to the kitchen office in Florida, United States, study into the McDonald's ingredients has shown positive evidence of PORK materials which is called "LM10" are used in the McDonald's mayo.

South African McDonald's officials have confirmed that all sauce based ingredients are imported from the US.(Muslim) consumers are advised to abstain from McDonald's. Muslim Judicial Council (MJC) and IQSA has also withdrawn certification countrywide.

It's our duty to inform others.

Translate:

Berita Penting: Majlis Kehakiman Islam (MJC) dan IQSA telah menarik balik pengesahan daripada McDonald. Acccording ke pejabat dapur di Florida, Amerika Syarikat, kajian ke dalam bahan-bahan McDonald telah menunjukkan bukti positif bahan babi yang dipanggil "LM10" digunakan dalam Mayo McDonald.

Pegawai Afrika Selatan McDonald telah mengesahkan bahawa semua bahan-bahan berasaskan sos yang diimport dari Amerika Syarikat. (Muslim) pengguna dinasihatkan untuk menahan diri daripada McDonald. Majlis Kehakiman Islam (MJC) dan IQSA juga telah menarik balik pensijilan di seluruh negara.

Ia adalah tanggungjawab kita untuk memberitahu orang lain. Sebarkan.....

p/s: Perlu diingat, di Malaysia tidak mustahil 'Sijil Halal' boleh dibeli!

0 comments:

KPT ini ditubuhkan untuk mewujudkan satu pasukan yang terdiri daripada PJS, PPJS peringkat Zon Timur (Kelantan, Terengganu dan Pahang) serta pengurusan HPA (Marketing, Zone, PPU) bagi merancang, menyelaras serta menguruskan semua hal-hal yang berkaitan dengan perlaksanaan program supaya ianya benar-benar dapat mencapai matlamat melahirkan usahawan sebenar. Semoga dengan Kesatuan Fikrah dan Perjuangan akan menghasilkan kejayaan Ummah dalam memartabatkan " PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA ".

1 HPA 1 PERJUANGAN 1 UMMAH

 

Followers

Hayati perjuangan HPA

" Jangan jadikan Wang sebagai alat utama sehingga lupa diri, dan lupa bahawa HPA lahir dari hasil keringat mereka terdahulu yang berjuang dengan penuh kepayahan."

Boikot